logo

Pohvale našim učenicima

U vrijeme ovih ispitnih rokova za srednjoškolce, kad se ne zna kome je teže; u vrijeme pandemije i epidemije i dok čekamo “hoćemo li onlajn ili u školu”, stižu nam i lijepe vijesti.
Danas su našim učenicima stigle dvije pohvale iz regiona, iz Beograda i Valjeva.
U jakoj konkurenciji, na 3. BEOSEf-u, Beogradskom Ogledalovom srednjoškolskom filmskom festivalu Srbije i regiona, učenici četvrtog razreda: Luka Mjesečević, Đuro Petrović, Ema Waldeg, Jovana Knežević, Doria Drašković, Ivana Lučev, Sandra Vukasović, Ivan Radoničić i Ina Cicović, dobili su pohvalu za svoj film „Sedam smrtnih grijehova“.
Projekciju najuspješnijih filmova časopis „Ogledalo“ će organizovati 13.novembra 2020.godine.
Druga lijepa vijest je stigla iz Valjeva svega sat vremena kasnije. Zbirka pjesama prošlogodišnje maturantkinje Stefanije Brčić, sada studenta Medicinskog fakulteta u Podgorici, ušla je u finale Poetskog konkursa „Desanka Maksimović“, koji raspisuju Valjevska gimnazija i Srpska književna zadruga. Žiri u sastavu: Dragan Lakićević (glavni urednik SKZ), akademik Matija Bećković i dr Vera Vaš, profesor Valjevske gimnazije, donio je jednoglasnu odluku da od 41 pristigle zbirke pjesama izdvoji 12 zbirki čiji su autori finalisti ovogodišnjeg poetskog konkursa.
U zavisnosti od epidemiološke situacije, finalno veče bi bilo održano najkasnije do polovine marta 2021.godine, a imena pobjednika će biti objavljena na sajtu Valjevske gimnazije.
Mentorke su učenicima bile profesorke Ljiljana Odža i Marija Jevtić.