logo

IZAŠAO IZ ŠTAMPE „EHO“ 9, LIST UČENIKA GIMNAZIJE KOTOR

         Ove godine, školski list „Eho“ 9 završen je u decembru 2020, a ne u aprilu kako smo to navikli svih prethodnih godina. Umjesto da ispraćamo maturante, razmišljamo o organizaciji ekskurzije i unapređenju obrazovanja, našli smo se u „mreži“ onlajn nastave i mnoštvu vijesti o širenju pandemije covid – 19, pravih i lažnih, prinuđeni na distancu jedni od drugih, a najviše od školskog života. To je  onemogućilo razmjenu ideja i članaka sa novim saradnicima i preusmjerilo sadržaj našeg lista ka novim, aktuelnim temama.

         „Eho“, svakako, nije zamišljen da bude samo informativno glasilo naše škole, već nam je cilj da pokrenemo teme zanimljive i za buduća istraživanja, predstavimo razmišljanja srednjoškolaca o savremenom svijetu, interesovanja za zavičajnu prošlost, njihove uspjehe i stvaralačke doživljaje.

          Ovogodišnji broj donosi vijesti o zavidnim rezultatima učenika na takmičenjima, stvaralačkim projektima iz ekologije, ali i iz kulinarstva, priču o kulturnoj prošlosti kroz muziku, nezaobilazno poetsko i prozno stvaralaštvo, fotografije i crteže, kao i različite aspekte života u protekloj godini. Posebnu pažnju zaslužuju članci maturanata, a mnoge su poslali kada su već završili školu, koji svjedoče o njihovoj nadarenosti, zrelosti i pokazanoj odgovornosti.

         „Eho“ je u protekloj godini nastavio saradnju sa časopisom „Ogledalo“ Matematičke gimnazije iz Beograda, a primjerci prethodnog broja stigli su i do srednjoškolaca u Los Anđelesu i Čikagu.

          Svoj doprinos i ove godine su dali kulturni radnici iz Kotora, Muzička škola „Vida Matjan“, kao i profesori naše škole u svojim člancima. U redakciji „Eha“ 9 bili su učenici: Ivana Lučev, glavni urednik i saradnici Ana Kaluđerović, Dejana Nikolić, Franka Peruđini, Hana Medan, Katja Radovanović, Maja Vulović, Nastasja Barović, Stefan Lazarević. Glavni urednik je prof. Sonja Golub Klenak.

          Školski list je štampan u 1000 primjeraka i ima 84 strane.

                                                                                        prof. Sonja Golub Klenak

https://radiokotor.info/clanak/kultura/iz-%C5%A0tampe-iza%C5%A0ao-eho-9,-list-u%C4%8Cenika-gimnazije-kotor/2?fbclid=IwAR00Pg7tRHlt8gAfbzQZTiyCxK8XuyNbpKJN4gJwPQkqrg33D3hOhYp0iwI