IZAŠAO DESETI, JUBILARNI BROJ ŠKOLSKOG LISTA „EHO“ GIMNAZIJE KOTOR

IZAŠAO DESETI, JUBILARNI BROJ ŠKOLSKOG LISTA „EHO“ GIMNAZIJE KOTOR

Deseti, jubilarni broj školskog lista „Eho“ izašao je ove godine istog dana kada smo maturantima uručili „Luče“, najprestižnija priznanja za odličan uspjeh u učenju i vladanju.

U godinama u kojima nam je nedostajalo druženja, zagrljaja, lica bez maski, ali i kolektivnog stvaralačkog duha, istrajali smo u namjeri da pokažemo da taj duh i dalje živi u nadarenim učenicima, da znanje nije nestalo, niti je obezvrijeđeno, što pokazuju brojne nagrade koje su osvojili  na takmičenjima iz matematike, informatike, ekologije, stranih jezika, filozofije, sporta. O tome možete pročitati u rubrici Eho vijesti.

Prednost smo dali esejističkim i poetskim radovima, od kojih su mnogi nagrađeni, iskustvima sa osjetljivim populacijama (licima sa invaliditetom i zdravstveno ugroženima), predstavili raskošne likovne talente i uspješne fotografije. Značaj smo dali i razmišljanjima učenika o uticaju trendova na njihovu populaciju i iscjeljujućem dejstvu muzike koja može postati „oaza mira“, kada više ne pomažu savjeti o načinima na koje se mogu povratiti koncentracija i motivacija kada ste umorni od učenja.

U redakciji školskog lista „Eho“ 10 bili su učenici: Maja Vulović, glavni urednik, Ana Kaluđerović, Nastasja Barović, Katarina Jelić, Viktor Brkanović i Irina Bulajić. Glavni urednik je prof. Sonja Golub-Klenak.

Školski list je štampan u 1000 primjeraka na 88 stranica.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim saradnicima iz škole i grada!

                                                                                     prof. Sonja Golub-Klenak


Leave a Reply

Your email address will not be published.