Gimnazija Kotor

Festival “Uhvati film Kotor 2023”

Naša škola je u petak, 22.09.2003. bila domaćin dijelu filmskog festivala “Uhvati film Kotor 2023”. U amfiteatru smo imali prilike da pogledamo filmove ovogodišnje selekcije ”Trying” i ”My Brother is Deaf”, a zatim učestvujemo u radionici ”Vršnjačaka podrška – I meni je važno”, koju je vodila psihološkinja Olivera Marković, a moderirala Kristina Gačević.

Četvrti međunarodni filmski festival “Uhvati film Kotor” dio je jedinstvenog regionalnog filmskog festivala koji se održava u Novom Sadu, Rijeci, Banja Luci i Kotoru. Tematski fokus festivala je invaliditet, pa se u selekciji filmova iz cijelog svijeta, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, nalaze ostvarenja na temu invalidnosti ili su autori/ke filmova osobe sa invaliditetom.

Učenici/ce kotorske gimnazije učestvovali su i u drugim segmentima festivala, u radionici fotografije koju je vodio fotograf Duško Miljanić, kao i u radionici filma koju je vodio reditelj Dušan Vuleković. Festival je održan uz podršku Opštine Kotor, Turističke organizacije Kotor, Kulturnog centra “Nikola Đurković”, Filmskog centra Crne Gore, kao i konsultativnu podršku Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, te medijsku podršku više različitih medija.

Published
Categorized as Oglasna