Gimnazija Kotor

Gimnazijalci pokazali odgovornost- očistili dvorište i uljepšali okoliš

  Maturanti i prvaci JU ,,Gimnazije˝ Kotor udružili su snage u petak 27.10.2023. godine, i očistili prostor oko škole. Zajedno sa profesoricom Aleksandrom Jovanović, a podstaknuti dopisima okolnih zgrada, učenici su svoj čas Ekologije ustupili skupljanju odbačenih papira, limenki i plastične ambalaže, sa porukom da je čista životna sredina važna za sve nas. Istu aktivnost su imali i učenici drugog razreda ekonomske škole  i prvog razreda špedicije sa profesoricom Fikretom Adrović, ovoga puta u četvrtak, 9.11.2023.

Naglašavamo da je skupljanje reciklabilnog otpada i njegovo sortiranje jedna od aktivnosti koje se nalaze u planu i programu predmeta Ekologija i zaštite životne sredine kod obje profesorice i da se već drugu godinu organizovano sprovodi ista aktivnost u saradnji sa Komunalnim preduzećem.Ovaj projekt ima za svrhu stvaranje sigurnog, čistog i ugodnog prostora za sve, razvija svijest o važnosti očuvanja okoliša i biodiverziteta i podstiče osjećaj zajedništva među učenicima.

“Čuvajte i cijenite blijedu plavu tačku, jedini dom koji smo ikad imali.” (Carl Sagan) 

  Ovo su mali koraci u velikoj borbi, ali vjerujemo da vremenom uz još akcija sličnim ovoj možemo svoju sredinu održati čistom i zdravom za život.

                         Ena Božović i Marija Radusinović I2                                                          Nađa Popović IIe