Gimnazija Kotor

Jednodnevni izlet u Ulcinj i Bar

Prvi zajednički izlet našeg odjeljenja iako je trajao samo jedan dan, mogu slobodno reći da je bio jedan od najljepših izleta. Sa nama je išlo odjeljenje prvog razreda ekonomske struke. Vrijeme provedeno sa učenicima drugog odjeljenja pružilo nam je priliku da se svi bolje upoznamo i čak steknemo nova prijateljstva.

Prvi grad koji smo posjetili bio je Ulcinj. Svi smo se zajedno spustili do obale Male plaže gdje su nam profesori dali slobodno vrijeme da se zabavimo i dublje istražimo grad. Zajedno sa svojim prijateljima, odlučili smo da posjetimo Stari grad Ulcinj gdje smo napravile desetine fotografija i dugo ostali posmatrajući mirno more. Bilo je prelijepo, toliko lijepo da smo izgubili pojam o vremenu i zamalo zakasnili na naš autobus.

Naša sledeća destinacija bio je Bar. Prvo smo otišli u posjetu Starog Bara , gdje nas je sa ljubaznošću dočekao vodič. Pokazala nam je razne znamenitosti Starog grada i kroz kratke, ali interesantne priče ispričala njegovu dugu istoriju. Nakon razgledavanja, otišli smo u grad gdje smo ponovo dobili slobodno vrijeme. Iscrpljeni od puta i šetanja, odlučili smo da svratimo u restoran i dobro zasitimo prije našeg konačnog povratka.

Naše druženje odisalo je veseljem i zajedništvom i zbog toga ćemo se sa osmjehom na licu uvijek prisjećati ovog dana.

Ksenija Zečević Im