Gimnazija Kotor

Gimnazijalci na 17. Međunarodnom sajmu knjiga

Dana 13.05. 2023. godine, učenici naše škole posjetili su Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, koji se ove godine održava po 17. put pod simboličnim sloganom „Sto hiljada razloga da dođeš“.

Četrdeset učenika kotorske Gimnazije u pratnji profesorica Svetlane Kikanović, Jelene Vukšić i Andrijane Vidović, moglo se susresti sa mnoštvom izdavača iz zemlje i regiona i obogatiti svoje biblioteke najrazličitijim knjigama, od beletristike do udžbeničke i stručne literature.

Manifestacija posvećena knjizi i književnom stvaralaštvu, bila je od velikog značaja za naše učenike, budući da su sami pravili odabir, razgovarali o knjigama i tom prilikom pokazali dobro izgrađen čitalački ukus i ljubav prema pisanoj riječi. Učenici su dokazali da se formiraju u kompetentne čitaoce lijepe književnosti, koji u vremenu digitalizacije i raznolikih medijskih izazova, vole i žele da čitaju.

Kako benefite savremene tehnologije iskoristiti u svrhu što kvalitetnijeg i zanimljivijeg sticanja znanja, učenici su imali priliku da vide na radionici namjenjenoj digitalnom učenju.

„Na radionici za digitalno učenje upoznati smo s opcijama koje možemo koristiti uz naš account na Miscrosoft office 360. Prva opcija koju su nam pokazali je bila ta da za svaki razred postoje predavanja sa sajta Uči doma koja su bila snimana u doba korone. Poslije toga, pokazali su nam opcije za eksperimente da bismo lakše shvatili neke zakone. Konkretno smo upoznati s tim kako radi hidroelektrana. Posljednja opcija koju su nam pokazali, ujedno i najzanimljivija, bila je vezana za razne kurseve: kuvanje, muzika, ugostiteljstvo… U toj opciji smo saznali i kako se rješavaju algoritmi, kako doći do cilja, odnosno kako mi sami da napravimo algoritam. Na samom kraju predavanja, dali su nam vremena da samostalno isprobamo svaku od ponuđenih opcija“

Ana Doljanica (2-3).

O detaljima posjete svjedoči i foto-priča koju objavljujemo u prilogu teksta.