Gimnazija Kotor

Posjeta London Bridge-a Gimnaziji Kotor

Gimnaziju Kotor 06.10.2023. godine posjetili su lektorka Ana Jakić Wilford i Richard Wilford, predstavnici škole London Bridge. Govorili su o novoj generaciji HMC stipendista i aplikacijama koje su u toku. 

Već trinaestu godinu zaredom učenici naše škole su jako uspješni. Dobitnici su četrnaest stipendija koje su im omogućile školovanje u najprestižnijim srednjim školama u Velikoj Britaniji. Dobitnici stipendija do sada su bili: Dragana Zorić, Isidora Popović, Katarina Blagić, Tijana Klimović, Anja Mačić, Danijela Antić, dvije Anje Radonjić, Ana Vukasović, Anja Aprcović, Dušan Liješević, Nikola Milošević, Bogdan Kašćelani Ivan-Roman Reichel. Stipendije u vrijednosti od 35 000 funti namijenje su za učenike trećeg i četvrtog razreda srednje škole, čije apliciranje počinje u toku prvog i drugog razreda. 

Učenici će aplicirati i polagati test engleskog jezika u Podgoriciu novembru mjesecu, nakon čega u decembru finaliste očekuje intervju sa predstavnicima HMC škola iz Velike Britanije.

Učenici koji su zainteresovani za prijavu, kao i njihovi roditelji, mogu pronaći informacije na sajtu London Bridge-a, www.londonbridge.me, preuzeti formular za prijavu i pogledati konkurs na http://www.londonbridge.me/web/?page_id=674.

Aktiv za germanske jezike