Gimnazija Kotor

ZAVRŠENA MEĐUNARODNA TAKMIČENJA IZ INFORMATIKE I EKOLOGIJE (INFOS2024 I NEO2024) – „HET-TRIK“ NIKOLE KOVAČA U BORU

Prethodno ostvarivši sjajne rezultate i na okružnom i naregionalnom nivou, Nikola Kovač (III-3) kvalifikovao se na završni (međunarodni) nivo takmičenja INFOS2024 i NEO2024. Pod mentorstvom profesora Nenada Meštrovića (informatika) i profesorice Fikrete Adrović (ekologija), Nikola se ni ovoga puta nije zaustavio, već osvojio nagrade na oba takmičenja.

Međunarodni nivo Međunarodnog takmičenja talentovanih učenika iz informatike Bor – INFOS održan je 12.05.2024, dok je finale „Nacionalne ekološke Olimpijade“ održano 26.05.2024, takođe u Boru. Podsjetimo, takmičenja su realizovana u organizaciji Centra za razvoj kreativnosti “Cezar” i Regionalnog centra za talente Bor, a NEO2024 se nalazi u kalendaru takmičenja i smotri  Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Nikola je na oba takmičenja zauzeo prvo mjesto u kategoriji trećih razreda srednjih škola. Jednako uspješan bio je i prethodne dvije godine, pa je ovo treća godina zaredom da osvaja prvo mjesto na međunarodnim takmičenjima iz informatike i ekologije 

Čestitamo Nikoli na uspješnom završetku još jedne izazovne školske godine i njegovim mentorima na postignutim rezultatima!