Gimnazija Kotor

ANA MARIJA SALAMADIJA I NIKOLA KOVAČ NAJBOLJI NA ŠKOLSKOM ŠAHOVSKOM PRVENSTVU KOTORA

“Čini mi se da je šah nauka…nauka u obliku igre. Smatram sebe naučnikom, želio sam da budem tretiran kao naučnik” – Bobi Fišer

Gimnazija, Srednja pomorska škola i Šah klub „Kotor“, uz pomoć Šahovskog saveza CG, organizovali su u nedelju, 07.04.2024. godine  Šahovsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Kotor na kome su učestvovala 52 učenika.

U konačnom plasmanu  srednjih škola naši učenici osvojili su prva mjesta, medalje i pehare.

Nikola Kovač, učenik III-3 razreda, osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola i ostao neporažen sakupivši 8/8 bodova.Ovo je još jedan u nizu Nikolinih dobrih šahovskih rezultata ove školske godine. Prethodno je u oktobru osvojio treće mjesto u kategoriji srednjoškolaca na turniru u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, u novembru je bio drugi na našem školskom turniru i učestvovao u Drugoj ligi Crne Gore osvojivši značajan broj bodova za tim Kotora.

S druge strane, Ana Marija Salamadija, učenica IV-2, najbolje je plasirana među djevojčicama u kategoriji srednjih škola, zauzevši peto mjesto u ukupnom poretku. Ana Marija je takođe među najkonstantnijim šahistima naše škole i među najredovnijim učesnicima svih šahovskih dešavanja i susreta u protekle dvije godine.

Glavni sudija bio je Petar Grdinić, predsjednik Šah kluba “Kotor”.

Nagrađenim učenicima čestitamo i želimo puno uspjeha u daljim takmičenjima.