Gimnazija Kotor

BAZAR U GIMNAZIJI KOTOR

Povodom Dana zaljubljenih, učenici odjeljenja IV-2 sa svojom razrednom, prof. Valerijom Jokić, pripremili su humanitarni bazar ispred učionice italijanskog jezika. 

Stolovi su bili preplavljeni najrazličitijim slatkišima u crvenoj i ružičastoj boji: mafinima, kolačima, keksićima, bombicama, kiflicama… Pored hrane, imali smo i dekoraciju u duhu Dana zaljubljenih – plakate i porukice na italijanskom jeziku, kao i razne ukrase u obliku srca sa simbolikom ljubavi.

Sve donacije su namijenjene za Azil Kotor. Postavili smo slike pasa iz azila koje su jako privukle učenike, profesore, upravu i ostale radnike u školi – svi su bili voljni da pomognu. Na ovaj način objedinili smo svoju ljubav prema životinjama i italijanskom jeziku, a i predstavili smo opštu važnost ljubavi za život svakog pojedinca, spojivši lijepo i korisno.

Bazar je odlično prošao, svi su bili vrlo zadovoljni. Kontaktirali smo sa Sanjom Marović, dogovorili se o potrebnoj opremi i hrani za životinje, a poslali smo joj i fotografije sa ovog lijepog hepeninga. Planiramo posjetu azilu i željno je iščekujemo. Nadamo se da ćemo uskoro opet biti u mogućnosti da organizujemo neku sličnu akciju i pružimo pomoć onima koji je zaista trebaju.

L’amore è l’essenza che muove il mondo!

Ana Marija Salamadija IV-2