Gimnazija Kotor

3. Bijeljansko kulturno proljeće i nove nagrade za naše mlade stvaraoce

            U subotu, 27. aprila 2024. godine u Domu kulture u Bijeloj upriličeno je završno veče 3.Bijeljanskog kulturnog proljeća. U znak sjećanja na rano preminulu profesoricu i književnicu Vinku  Perišić Šarenac, izveden je bogat kulturni program i dodijeljene su nagrade mladim likovnim i literarnim stvaraocima osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnja tema likovnog i literarnog konkursa  bila je ,,Sanjam”, a učenici su mogli da učestvuju svojim likovnim radovima, proznim i poetskim tekstovima.

Među nagrađenim učenicima, dobitnicima nagrade Plaketa ,,Vinka Perišić Šarenac” i ove godine su se našli učenici Gimnazije Kotor.

        U kategoriji srednjoškolaca, u okviru likovnog konkursa najbolje su bile Milica Nikolić (3-2) i Lena Malezić (2-2) koje dijele prvo mjesto, Jovana Stanišić (3-1) osvojeno drugo i Darja Sizova (3-3) treće mjesto.

Mentorka nagrađenim učenicama je profesorica  Željka Jovićević.

U istoj kategoriji, za autore najboljih proznih i poetskih tekstova proglašeni su:

Milica Vukasović (4e) – prva nagrada za priču ,, Kalipso, to je samo san”, Nina Vuković (2-1) – druga nagrada za kratku priču ,,Sanjam”  i Nikola Kovač (3-3)- treća nagrada za pjesmu ,,Sanjam”.

Mentorke učenicima su profesorice Ljiljana Odža i Sonja Golub Klenak.

Treće Bijeljansko kulturno proljeće organizovala je NVO Kulturna mreža Bijela na čijem će sajtu biti objavljeni najbolji učenički radovi.

Čestitamo našim učenicima i želimo im puno sreće u daljem radu!